VSAN Fault Domain nedir?

VSAN cluster’iniz birden çok kabinet ya da blade sunucu’ya yayılırsa host ve kabin arızasına karşı koruma sağlar. Her bir Fault domain’e bir veya daha fazla host ekleyebilirsiniz.

clip_image002

Bir Fault Domain, veri merkezindeki fiziksel konumlarına göre gruplanmış bir veya daha fazla vSAN hostlar dan oluşur. Fault Domain vSAN’ın tüm fiziksel kabinet hatalarının yanı sıra tek bir host, ağ bağlantısı veya bir hata alanına atanmış bir ağ anahtarının hatalarını telafi etmesini sağlar.

Cluster politikasına gore tolerans Primary of failures to tolerate (PFTT), sanal makinenin için öngörülen hataların sayısına bağlıdır. Bir sanal makine, 1 (PFTT = 1) olarak ayarlanan tolere etmek için Primary of failures to tolerate (PFTT) ile yapılandırıldığında, vSAN, bir Fault Domain de ki tüm kabinin erisimi olmadigi dahi olmak üzere, herhangi bir türde ve herhangi bir bileşenin tek bir arızasını dahi tolere edebilir.

Fault domain’i yapılandırdığınızda ve yeni bir sanal makine olsuturdugunuz da vSAN, replike eder ve nesneleri farklı Fault Domain’lere replike edilmesini sağlar.

Örneğin, bir sanal makinenin saklama politikası N (PFTT = n) olarak ayarlanan tolerans için Primary of failures to tolerate’ne sahipse, vSAN Cluster’da minimum 2 * n + 1 Fault Domain gerektirir.

Sanal makineler, bu politika kullanılarak hatalı Fault Domain’e sahip bir Cluster de calistiginda ilgili sanal makine nesnelerinin kopyaları ayrı kabinlerde saklanır.

PFTT = 1’i desteklemek için en az üç Fault Domain gerekir.

En iyi sonuçlar için, Cluster da dört veya daha fazla hata etki alanı yapılandırılmasi onerilir.

isin ozu fault domain bir cluster icerisindeki tolere edilecek host sayisini temsil eder.. Smile

The following two tabs change content below.

Huseyin Kartal

Latest posts by Huseyin Kartal (see all)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.