Trend Micro Worry Free 7.0 Kurulumu.

logotrendmicro

Merhabalar ,

Bu makalemizde Trend micro ürün ailesinden Worry Free Standart ürününün kurulumunu ve yapılandırmasını göreceğiz WF ürünü SMB işletmeler için tasarlanmış merkezi yönetim sağlayan komple bir çözümdür

içerisinde Güvenlik duvarı ,Antispam,DLP(Data Loss Provention),URL Filtreleme ve bir çok bileşen bir arada bulunmaktadır ayrıca advanced sürümünde mac kullanıcıları için de güvenlik sağlanmaktadır.

Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemleri

Clientlar: Windows XP, Vista, 7

Windows Serverlar: Server 2003 and 2008, Storage Server 2003 and 2008, Server 2008 Foundation, Home Server, SBS 2003 and 2008, EBS 2008

Email Serverlar: Exchange Server 2003, 2007, 2010

İşlemciler

Clientlar: Intel Pentium x86 or compatible; x64: AMD64, Intel EM64T (clock speed varies depending on OS)

Mac Clientlar: PowerPC™ or Intel™ core

Email Serverlar: 1GHz Intel Pentium x86 or compatible; 1GHz x64 (AMD64, Intel EM64T)

RAM

Clientlar: 256MB; 512MB recommended

Mac Clientlar: 256MB

Worry Free Server:

· SmartScan mode 1GB; 2GB recommended

· Conventional mode (x86): 512MB; 1GB recommended

· x64 (Smart and Conventional): 1GB; 2GB recommended

· Windows EBS 2008 or SBS 2008 (Smart and Conventional): 4GB

Kurulum için gerekli olan Microsoft .Netframework 2.0 gereklidir bu gereksinimlerin bir çoğu kurulum esnasında otomatik olarak yapılmaktadır ürün yönetimi web ara yüzünden yapılmaktadır bunun için bir web sunucusu gereklidir worry free IIS 6.0 ve apache 2.0 desteklemektedir kurulum ile otomatik olarak apache web server kurulmaktadır tavsiye edilen web sunucusu apache dir database server olarak ise Microsoft SQL Server 2005 Express Edition otomatik olarak kurulmaktadır.

Şimdi Kuruluma Geçiyoruz.

Kurulum esnasında bütün mmc ile çalışan arayüzler kapalı olmalıdır .

image001

image002image003image004image005

image006

 

Normal yükleme’de ayarların tamamını otomatik olarak ayarlar minimal yükleme ile hemen hemen aynı ayarlara sahiptir.

Özel yükleme ise ;

Ortamınızda proxy var ise proxy ayarlarını girip ,smtp ayarlarını yapmanızı Web server’ınızın seçimini yapmanızı (IIS yada Apache) belirler ve 2 adet ağ kartınız var ise haberleşmenin hangi kart üzerinden yapılacağını belirler biz özel kurulum yapacağız.

 

image007

 

Bu ekranda bir lisans’a sahipseniz lisansı giriniz yada direk ileri diyerek 30 günlük deneme sürümünü kullanabilirsiniz.image008image009image010

 

Remote Messaging Security Agent Exchange mail server’ın güvenliği için kullanıllan agent yazılımı eğer exchange sunucusu ile security server aynı sunucuda ise bu seçeneği de seçip kurulumu gerçekleştire bilirsiniz.image011

 

Bu ekranda bize kurulum yaptığı bileşenleri göstermektedir şuanda Security server ve Client Agent bileşenleri kurulmaktadır

.image012

 

Bu ekran opsiyonel dir ben ön tarama yapılmasını tercih ederim yapılan tarama Windows ve Program Files klasörü altında yapılmaktadır.

image013

Bu ekranda ise sunucumuzda IIS kurulu olsa idi alınacak aksiyonları belirleyebilecektik .

Security Server’ı barındırmak için IIS kullanın (sanal web sitesi ). Bu durumda IIS üzerinde hali hazırda yayın yapan web sayfalarınız var ise onlar ile beraber çalışabilecek bir şekilde yapılandırma yapılır.

Security Server’ı barındırmak için IIS kullanın (varsayılanl web sitesi ). Bu durumda sisteminizde kurulu olan IIS üzerinde default web sitesi olarak yayın yapmaktadır.

Security Server’ı barındırmak için Apache Web server 2.0 kullanın. Web server olarak apache kullanmanıza olanak sağlar ve tavsiye edilen dir .

image014

Bu ekranda ise Security server ve clientlar ın bilgisayar ismi üzerinden yada ip adresi üzerinden haberleşeceğini seçiyoruz benim tercihim ip adresi üzerindendir sebebi ise bazı ortamlarda dns üzerinde sorun oluşacağından sürekli olmasa da geçici olarak problem yaşanabilir fakat ip adresi direk olarak networksel sorun yoksa haberleşme gerçekleştirecektir default olarak tam etki alanı gelmektedir .

http bağlantı noktası ; 8059 bu durumda yönetimi 8059 portu üzerinden yada belirlediğiniz başka bir porttan yapabilirsiniz.

https: bağlantı noktası ; 4343 bu ayar ise ssl kullanarak yapılan bağlantıların ayarını değiştirir bu portu isterseniz başka bir port atabilirsiniz 4343 kalması tavsiye edilendir .

SSL i etkinleştir seçeneği ise yönetim için sadece ssl üzerinden gelen bağlantıları kabul eder.

image015

Bu ekranda yönetim konsolu ve client için bir password belirliyorum client üzerinde değişiklik uninstall ve kapatma gibi seçenekleri desteklemektedir.

image016

Smtp ayarlarını yapıyoruz.

image017

Opsiyoneldir isterseniz belirtmeden geçebilirsiniz.

image018

Proxy sunucu tanımlıyoruz.

image019

Bu ekranda göründüğü gibi Security server ayarları tamam durumda şimdi ise clientların bağlantı vs . ayarlarını yapacağız.

image020

Clientların security server ile haberleşmesi için gereken port bu port her kurulumda değişiklik göstermektedir bunun sebebi ise başka bir network’e dahil olduğunuzda orada kurulu olan bir worry free server var ise onun ayarlarını alacağınızdan dolayı her kurulumda 5 rakamlı yeni bir port yaratılmaktadır.

image021

Agentlarda çalışmasını istediğiniz bileşenleri seçiyoruz ben hepsini seçiyorum .

image022image023image024

Kurulum başladı.

image025image026image027

Kurulum yaklaşık 10 dakika sürmektedir ayrıca ekran görüntülerinden gördüğünüz üzere türkçe karakter bozukluklarının sebebi benim türkçe kurulum paketini ingilizce bir sunucuya kurmamdan kaynaklanıyor kullanımda hiçbir sorun yaratmamaktadır.

Kurulum bittikden sonra web ara yüzüne login olacağız fakat woryy free yönetim konsolu İE 6.0 32 bit ve üstünü desteklemektedir ayrıca login olunduktan sonra trend microya ait 2 tane activex denetimini kurmalıyız bunun hakkında bizi uyarmaktadır ve MSXML 5.0 ı kurmamızı istemektedir tabi bunları WF size otomatik kurmaktadır sadece izin verip flash player gibi kurmalıyız.

image028

Kurulumun en başındaki seçtiğimiz ayarlarda security agent yazılımını kendi üzerinede kurmasını istemiştik kurulumdan sonra sunucuyu restar etmemiz gereklidir.

image029

Agent Kurulumu tamamlandı.

image030

Agent kurulumuda başarılı şimdi sunucumuzu yeniden başlatıyoruz .image031

Şimdi woryy free yönetim konsoluna giriş yapıyoruz daha önceden bahsetmiş olduğum 2 adet activex denetimini kuruyoruz diğer denetim ise ilk denetim yüklenip login olunduktan sonra yüklenecektir.image032

Login olduktan sonra istenen denetim.

image035

Sayfayı yenilememiz istiyor retry diyoruz.

image036

image037

Ve konsolumuza login olduk bu makalemizde worry free kurulumu gördük diğer yazılarımızda deployment ve daha detaylı bilgiler anlatıyor olacağım.

The following two tabs change content below.
Hakkımda Daha Fazla Bilgi için http://www.huseyinkartal.net/hakkimda/ ziyaret ediniz iletişim için : huseyin.kartal@live.com adresini kullanabilirsiniz.

Latest posts by Huseyin KARTAL (see all)

Hakkımda Daha Fazla Bilgi için http://www.huseyinkartal.net/hakkimda/ ziyaret ediniz iletişim için : huseyin.kartal@live.com adresini kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.